اگر کودکتان اصلا دوست ندارد ورزش کند، بهتر است که قبل از تشویق کردن او به اینکار علت این موضوع را جویا شوید.
اگر به هیچ وجه نمیتوانید کودک خود را تشویق به ورزش کردن در یک رشته خاص ورزشی کنید، میتوانید برخی ورزشهای دیگر را با او تجربه کنید مثل پیادهروی کردن به صورت خانوادگی یا با دوستان، یوگا و... این فعالیتهای فیزیکی او را از نظر جسمی و روانی آماده ورزش کردن میکند. دوچرخه سواری کردن، نیز باعث تقویت و ثبات بیشتر فیزیکی در او میشود.
کودکان نسل ما، متاسفانه با بسیاری کمبودها از جمله کمبود بازی و نشاط مواجه هستند. در واقع ما تلاش میکنیم که برای آنها امکانات بیشتری فراهم کنیم ولی فرصت بازیهای کودکانه و جستوخیز و شادی را از آنها میگیریم. در زمانهای گذشته کودکان امکانات و فضای بیشتری برای بازی در کنار هم، مسابقه دادن و تفریح کردن داشتند. بچهها هر روز که از مدرسه تعطیل میشدند تا غروب مشغول بازی و جستوخیز بودند. آنقدر ورزش و بازی میکردند که کاملا خسته میشدند ولی در طی چند سال اخیر میزان ورزش کردن و بازی در آنها بسیار کاهش یافته است و به همین دلیل نیز اختلالات روحی – روانی در آنها روز به روز بیشتر میشود. نگرانی، استرس و افسردگی بسیار زیاد شده است تا جائیکه طبق آمار و ارقام، تعداد خودکشی نوجوانان 24-15 ساله، طی سالهای اخیر دو برابر شده است.
مزایای ورزش کردن
ذهن سالم در کنار جسم سالم از مزایای اصلی ورزش کردن است و برای رسیدن به این هدف باید کودکان را از همان دوران خردسالی تشویق به ورزش کردن نمایید. ورزش کردن فرصتی را فراهم میکند تا کودکتان در یک گروه باشد و برخی تجربیات مثل تلاش کردن و به دست آوردن و گاه از دست دادن و مقابله کردن با حس شکست را به دست میآورد. ورزش کردن به کودکتان یاد میدهد که تلاش بسیار کند حتی اگر پیروز نشود. در واقع تلاش او است که اهمیت دارد نه نتیجه بازی!
در مورد ورزش کردن مهمترین الگوی فرزندتان، خودتان هستید. رفتارهای شما تاثیر بسیار زیادی روی فرزندتان دارد. هر چه میگویید و رفتار میکنید، بازخورد مثبت و منفی دارد. حتی وقتی که با او حرف میزنید، لحن کلام و نوع صدایتان نیز برای او تعیین کننده است. اگر به خاطر باخت و ناموفق بودن، با او با خشونت و عصبانیت حرف بزنید، در واقع حس سرگرمی و نشاط ورزش کردن را از او میگیرید.
ادامه دارد...
منبع : ahleiran.ir